חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

זרנוק כיבוי אש

"זרנוק" הוא השם המדויק יותר, לצינור כיבוי אש.

זרנוקים חיוניים עבור צוותי כיבוי אש וכן כאמצעי בטיחות זמין בעסקים ובמבנים פרטיים.

לכמה הסברים ונקודות מעניינות לגבי מוצרים חשובים אלה המשיכו לקרוא

קורש גילוי אש

זרנוק כיבוי אש - מבנה

לכאורה, מדובר בסך הכול על צינור שמחובר למקור מים. אלא שבפועל, זה כלל לא צינור פשוט. מבנה אופייני של זרנוק כיבוי אש, מבוסס על:

צינור איכותי וייעודי – צינור אשר בנוי משכבת גומי פנימית ומסביבה שכבת אריג הגנה חזק (דוגמת פוליאסטר).

ידית ויסות זרימה – בראש הזרנוק יש ידית, אשר באמצעותה ניתן לווסת את כמות המים שעוברת דרכו.

קצה יציאת המים – בקצה הזרנוק ישנו חלק קשיח מיוחד אשר מכונה בשם "מזנק כיבוי אש". עוביו של המזנק, הוא אחד הדברים אשר משפיעים על המרחק שאליו מעוניינים להגיע עם המים.

קצה החיבור לברז הכיבוי – בקצה השני של הזרנוק, ישנו מחבר חזק מיוחד עבור ברז המים. מחבר זה עשוי להיות גם מסוג מפצל, אשר מאפשר לחבר לאותו ברז כיבוי, כמה זרנוקים במקביל.

זרנוק כיבוי אש - מבנה

  • זרנוק כיבוי אש חייב להיות מוצר חזק ואמין ובמיוחד עמיד מאוד. הדבר מתבטא בין השאר בפרמטרים הבאים:
  • עמידות בלחץ המים – הזרנוק חייב להיות מסוגל לעמוד היטב ולאורך זמן רב, בלחץ הפנימי של המים שעוברים דרכו, אשר מגיע עד 10 אטמוספרות. בפועל, צינורות רבים עמידים בלחץ אפילו גבוה יותר. מדובר על נתוני עמידות בלחצים המרביים עבור עבודה שוטפת. בין לחצים מרביים אלה לבין הלחץ אשר יוביל לפיצוץ הצינור, יש למעשה עוד מרווח בטחון גדול.
  • עמידות בשחיקה – מבחינת שחיקה חיצונית, עליו לעמוד כמובן היטב, גם בעבודה בתנאים הלא פשוטים של כיבוי שרפות.
  • עמידות בהתאם לתקנים שונים – היבט העמידות, הוא בין ההיבטים המרכזיים אשר מקבלים התייחסות במסגרת תקנים בנושא הזרנוקים. ישנם תקנים ישראליים לכך וגם זרנוקים שנמכרים בארץ אשר תואמים לתקנים גרמניים ובריטיים.

כמה פרמטרים חשובים לגבי זרנוק כיבוי אש

האורך האופייני – עשרים מטר ומעלה. מבחינת הגעה למקור האש, נוסף לכך המרחק אליו הזרנוק עצמו מסוגל להתיז את המים, אשר מגיע עד 50 מטר.

הקוטר – קוטר הזרנוק משמעותי מבחינת קצב זרימת המים המרבי, דבר שכמובן חשוב ביותר בכיבוי שרפות. קוטר אופייני, עשוי להיות 1 עד 3 אינץ'.

החומרים מהם בנוי הצינור ואופן ייצורו – משמעותיים לתפעולו היעיל והבטוח. למשל, לחץ מים גבוה גורם בצינורות רגילים לתנועה חזקה של קצה הצינור עצמו מצד לצד. בתור צינור מקצועי לכיבוי אש, אשר מחייב שימוש בלחץ גבוה, זרנוק חייב להתמודד עם מצב זה טוב מהרגיל.

בדיקות זרנוק כיבוי אש

  • בדיקת מצב תקופתית – לאור חשיבותו הרבה, זרנוק כיבוי אש חייב להישמר במצב טוב על מנת שיהיה מוכן לפעולה ללא תקלות. מסיבה זו, הם אמורים הזרנוקים לעבור בדיקות תקופתיות.
  • חלק ממכלול עזרים – זרנוק כיבוי אש כמובן לא עומד בפני עצמו, אלא הוא חלק מאוסף אמצעי עזר לגילוי וכיבוי אש – ברז כיבוי אש, גלגלון כיבוי אש, מטף כיבוי אש, ארון כיבוי אש, אמצעי גילוי אש, ספרינקלרים ועוד. מקומו ואופן הפעלתו במסגרת האמצעים השונים, תלויים בנסיבות (שימוש פרטי / מסחרי / בצוות מקצועי לכיבוי אש ועוד).
  • מגוון אפשרויות מיוחדות – זרנוק כיבוי אש הוא בעצם סוג מיוחד של צינור מים. במסגרת צינורות אלה, יש גם תתי סוגים מיוחדים עבור מטרות ספציפיות. למשל, זרנוקים שבנויים לעמוד טוב במיוחד בלחצי מעיכה, עקב תת לחץ במערכת. הדבר דרוש למשל, עבור מילוי מיכלים של כבאיות, פעולה אשר יוצרת תת לחץ רב תוך כדי שאיבה.

למידע נוסף והזמנת ארון כיבוי אש השאירו פרטים או חייגו:
03-5588233

אולי יעניין אתכם גם:

ציוד כיבוי אש
ציוד כיבוי אש
ברז כיבוי אש
ברז כיבוי אש
צינור כיבוי אש
צינור כיבוי אש

תפריט נגישות