חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך לתחזק נכון מערכות מטפי אש?

קורש גילוי אש

מטפי כיבוי אש - מידע חשוב

מטפים הינם חלק חשוב של מערך הכיבוי בכל מבנה ובכל מקום סגור, שכן הם מאפשרים להשתלט על האש ולחנוק אותה כדי למנוע ממנה להתפשט. בתוך המטפים יש אבקה, גז או קצף – תלוי בסוג, כאשר כל אחד מהמטפים מיועד לכיבוי דליקות במצבים שונים (אבקה – לכל סוגי הדליקות, גז – לחללים סגורים, קצץ – לדליקות באזור המטבח ופחות לשריפות שנובעות מקצר חשמלי, למשל). על מנת שהמטפים ימלאו את ייעודם, חשוב מאוד לתחזק אותם בצורה נכונה, ולדאוג שהם יעבדו בשעה היעודה (שהלוואי שלא תגיע לעולם). אז איך מתחזקים מטפים לכיבוי אש ומתי צריך לבצע בדיקת מטפים מקצועית? במאמר זה תמצאו את כל התשובות.

  • בדיקה תקופתית – על פי תקנות הבטיחות באש המתייחסות למטפים וכתובות בתקן הישראלי 129 חלק 1, יש לבצע בדיקה מקצועית של מטפים לפחות פעם אחת בשנה. הבדיקה צריכה להיערך על ידי גורם מקצועי – היינו – מתחזק מטפים מוסמך, ועליה לכלול את הפעולות הבאות:
  • בדיקה חזותית – בדיקה חיצונית של המטפים לצורך איתור סדקים, שברים או פגמים אחרים.
  • בדיקת שעון – לכל מטף יש שעון שמציין את כמות החומר המצויה בתוכו. במקרה בו יש פחות מדיי אבקה או פחות מדיי גז – לא ממלאים ולא מרוקנים, אלא פשוט מחליפים את המטף.
  • בדיקת נגישות – חשוב מאוד שהמטף יהיה נגיש הן מבחינת המיקום הפיזי שלו, הן מבחינת הנראות שלו והן מבחינת ההכוונה אליו. הבודק שיגיע לבצע את הבדיקה התקופתית יבדוק גם את כל אלה, ויספק אישור תקינות רק לאחר שווידא שהמטף נגיש ושכל מי שיגיע למקום יוכל לדעת היכן הוא נמצא.
  • החלפת אבקה במידת הצורך – האבקה שנמצאת בתוך מטפים מאבדת את תוקפה לאחר שש שנים. במקרה כזה אין צורך להחליף את כל המטף אלא רק להוציא את האבקה הישנה ולמלא את המטף באבקה חדשה.

בנוסף, המומחים שלנו ממליצים על בדיקה של תאריכי התפוגה והחלפה במידת הצורך.

תפריט נגישות